Hitrendszerünk fogságában

Azt, hogy mit gondolunk a világról nagyban befolyásolja életünket. A hitrendszerünk szerinti világot alkotunk magunknak. Az életről való elképzeléseink irányítják mindennapjainkat, teremtik meg az élettapasztalatunk alapját képező történéseket.

– Ami bent, az van kívül is!

Minden tapasztalás után ezek a hitrendszerek igazolódnak és így még erősebbekké válnak bennünk, ezért is olyan nehéz megváltoztatni őket.

Képzeld csak el, hogy mikor megszülettél, olyan volt a hitrendszered, mint egy üres lap. Csecsemőként elkezdted magadba szívni a tudást, elindult a későbbi életedet megalapozó program   kialakulása. A szüleid, nagyszüleid, rokonaid, elkezdték szépen teleírni az üres lapot azokkal a hiedelmekkel, amiket ők gondoltak a világról. Majd jöttek az óvónénik és más tekintélyek, akik ugyancsak hozzáadtak pár „jó tanácsot” a programodhoz. Mire 6 éves lettél a lap betelt konstruktív és destruktív feltevésekkel és kialakult a hitrendszered. Ez körülbelül 6000 hitrendszert jelent melynek 90%-a negatív! Tehát ez lesz hátralévő életünk alapja.

Hitrendszerünk fogságában

Ennek függvényében elgondolkodhatunk azon, hogy jelenlegi életünk kinek vagy kiknek az életszemlélete alapján történik. Kinek az életét éljük a mindennapokban. Mennyi ideig éltünk automata pilótaként a hitrendszerünk által. Mik azok a destruktív programok, amik újból és újból ugyanabba a nem kívánt élethelyzetbe sodornak minket? Hogyan találhatunk rá ezekre a programokra és miként tudjuk őket a javunkra fordítani? Hogyan vehetjük át az irányítást életünk alakulása felett?

Ezeknek a kérdéseknek a megtalálásában segíthetek neked a Motiváló Kineziológián belül. A kineziológia oldás alatt felszínre kerülnek a gátló hiedelmek, az előrelépésedet akadályozó blokkok és a felismerés által rátalálhatsz a megoldásodra.