Mennyire mered kimutatni az érzéseidet?

Sokan vagyunk akik félünk vagy nem akarjuk kimutatni az érzelmeinket másoknak. Inkább elnyomjuk magunkban, mintha nem is léteznének, száműzzük őket a tudatalattink legmélyebb tartományaiba, hogy még véletlenül se kelljen szembesülnünk velük a mindennapi életben.

Ha az érzelmeket elfojtjuk, azzal csak annyit érünk el, hogy amitől meg akarunk szabadulni, még mélyebbre kerül bennünk, egyre inkább a lényünk részévé válik.

Az érzelmek is egyfajta energiák, így nem lehetek őket elfojtani. Az energiát legfeljebb átalakítani lehet.

A megtagadott érzelmeink utat törnek maguknak a lehető legkacifántosabb módokon, és mi fel sem fogjuk mi történik. Fondorlatosan érkeznek, álcák alatt, hogy ne vegyük észre őket. Hiszen akkor ismét elfojtásra kerülnének. Ezekből az elnyomott érzésekből lesznek majd idővel a betegségek, illetve a belső folyamatos düh és feszültség.

Éljük meg az érzéseiket akár milyenek is! Legyen szó akár haragról, bosszúvágyról, örömről, lelkesedésről, engedjük meg magunknak az érzelmeinket. Engedjünk utat nekik, éljük meg őket, és ebben nagy segítséget jelent a tudatosítás, az elfogadás, a megismerés és az önszeretet.