Csak úgy repül az idő?

Vajon miért érezzük, hogy felgyorsult az idő? Amikor gyerekek voltunk, valahogy nem éreztük az idő múlását. Mi történhetett? Tényleg gyorsabban telne az idő mint eddig? Természetesen NEM.

Az idő mint tudjuk csak illúzió. Sehol máshol nem létezik, csak a Földön. Segítségével próbáljuk értelmezni a múltat, a jelent és a jövőt. Ez a próbálkozás okoz nekünk szenvedést, küszködést, és boldogtalanságot. Próbálunk az időhöz alkalmazkodni, az óránk szabja meg az életünket. Reggel ébresztőre kelünk, indulhat a nap. Időpontok sokaságával kell helytállnunk minden nap. Az idő beleszövődik az életünkbe, függünk tőle. Kérdezhetnénk, hogy akkor talán ettől érezzük az idő felgyorsulását?

A válasz NEM. Az idő mindenkinél más. Függ embertől és helyzettől. Az idővel kapcsolatos hiedelem, azt hogy a következő pillanat, azaz a jövő fontosabb, valamint az elmúlt pillanat, azaz a múlt kényelmesebb (mert ismerősebb) mint, ami éppen MOST zajlik, beépült a hitrendszerünkbe. Amikor a múltra vagy a jövőre fókuszálunk, a gondolatainkban élünk, nem pedig a valóságban. A fejünkben élünk, a gondolatainkra koncentrálunk, ahelyett hogy megélnénk a jelen pillanatait. Életünk nagy részét kitöltötte a múlt és a jövő miatti aggódás és gyötrődés; drámáztunk. Ez az úgynevezett agyi idő, aminek nem sok köze van az óraidőhöz. Ezért tűnik úgy, hogy csak úgy elillant az a sok-sok év. Gyermekként csak az itt és most létezett számunkra, ezért nem foglalkoztunk az idő múlásával.

Tehát tartsd rajta a figyelmedet a gondolataidon! Maradj a pillanatban, hisz ezáltal léphetsz ki az idő illúziójából! Horgonyozd le magad az ITT ÉS MOST-ban! Ehhez nem kell más csak a tudatosság 2 fontos jellemzője: jelenlét, és a jelen pillanatra fókuszáló gondolatok!